Imagini cu Terra văzută de pe ISS, transmise de Ziua Pământului

NASA va sărbători Ziua Pământului, marţi, prin transmiterea unor imagini de înaltă definiţie ale planetei surprinse cu ajutorul camerelor video instalate pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a anunţat, luni, agenţia americană.

547 afișări
Imaginea articolului Imagini cu Terra văzută de pe ISS, transmise de Ziua Pământului

Imagini cu Terra văzută de pe ISS, transmise de Ziua Pământului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

ISS, la bordul căreia se află permanent un echipaj format din trei astronauţi, este situată pe orbită la o altitudine de 354 de kilometri. Staţia face o rotaţie completă în jurul Pământului o dată la 90 de minute şi observă zilnic 16 răsărituri şi apusuri ale Soarelui.

Avanpostul orbital, vizibil cu ochiul liber de pe Terra, se deplasează cu o viteză de 28.163 km/oră.

Imaginile de înaltă definiţie ale Terrei vor putea fi văzute pe 22 aprilie, de la 10.00 la 13.00 GMT, de la 16.00 la 18.00 GMT şi de la 20.00 la 23.00 GMT pe postul de televiziune al NASA sau pe site-ul agenţiei spaţiale - http://www.nasa.gov/ntv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici