"Imunizarea de turmă a fost un pariu naiv". Epidemiolog-şef german anunţă începutul "unui maraton" în lupta cu COVID-19

  • Suedia este ţara care a mizat cel mai tare pe strategia imunizării de turmă, motiv pentru care nu a impus măsuri de carantină
  • Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch din Germania, afirmă că "imunizarea de turmă este un pariu naiv"
  • Lothar Weiler conduce cel mai competent organism german din domeniul epidemiologiei
6578 afișări
Imaginea articolului "Imunizarea de turmă a fost un pariu naiv". Epidemiolog-şef german anunţă începutul "unui maraton" în lupta cu COVID-19

"Imunizarea de turmă a fost un pariu naiv". Epidemiolog-şef german anunţă începutul "unui maraton" în lupta cu COVID-19

Pentru ca imunizarea de turmă să fie atinsă, este nevoie ca circa 70% din membrii unei comunităţi să se infecteze cu un virus şi apoi să devină imuni. Pe această teorie au mizat unii epidemiologi, între care şi cei din Suedia. Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch din Germania, spune că "a fost un pariu naiv".
Wieler spune că faptul că nu ştim încă dacă pacienţii vindecaţi de coronavirus prezintă imunitate demontează ideea imunizării de turmă.
"Eradicarea virusului fără un vaccin este imposibilă. Suntem la începutul unui maraton", afirmă Wieler.
Germania a raportat 159.119 cazuri de pacienţi cu COVID-19 şi 6.288 decese. Incidenţa infecţiilor este de 191 cazuri la 100.000 locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici