În 20 de ani, numărul bolnavilor de cancer va creşte cu 50%

Listele de aşteptare pentru terapii ţintite sunt uriaşe, iar unii bolnavi mor până primesc tratament. Vestea bună e însă că terapiile ţintite prelungesc substanţial viaţa pacienţilor cu cancer, potrivit www.evz.ro.

57 afișări
Imaginea articolului În 20 de ani, numărul bolnavilor de cancer va creşte cu 50%

În 20 de ani, numărul bolnavilor de cancer va creşte cu 50% (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Peste 500.000 de români au fost diagnosticaţi cu cancer, iar cifra este în continuă creştere. Unii dintre ei combat boala cu operaţie şi chimioterapie, alţii se rezumă la rugăciune ori tratamente naturiste. Cei mai norocoşi au acces la terapii ţintite, care le asigură viaţă lungă şi chiar vindecare.

Oncologul Florin Băcanu, specialist în oncologie medicală la Spitalul "Sfânta Maria" din Capitală, vorbeşte despre ameninţările acestei boli şi explică de ce se înmulţesc în România tipurile de cancer care se diminuează în alte ţări.

Citeşte mai multe despre bolnavii de cancer pe www.evz.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici