India va lansa prima misiune spaţială cu echipaj uman în 2016

Prima misiune spaţială cu echipaj uman lansată de India va avea loc în 2016, a anunţat, miercuri, un oficial indian, într-un moment în care această ţară încearcă să se impună în rândul puterilor care au ajuns în spaţiu.

39 afișări
Imaginea articolului India va lansa prima misiune spaţială cu echipaj uman în 2016

India va lansa prima misiune spaţială cu echipaj uman în 2016

Guvernul indian a dat undă verde unui proiect al Agenţiei de cercetare spaţială (ISRO) din India, ale cărui costuri se ridică la circa 2,8 miliarde de dolari.

"Intenţionăm să lansăm misiunea spaţială cu echipaj uman în 2016, cu doi astronauţi, care vor petrece şapte zile pe orbita terestră", a declarat K. Radhakrishnan, preşedintele ISRO.

Potrivit oficialului, modulul spaţial va fi pus la punct în următorii patru ani.

Pe 14 noiembrie 2008, o sondă spaţială indiană a fost plasată pe Lună, aceasta fiind o premieră de la lansarea programului spaţial indian, în 1963.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici