- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (01.04.2009, 19:32)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Infecţiile banale pot provoca dezvoltarea leucemiei la copii
Infecţiile banale pot provoca dezvoltarea leucemiei la copii, din cauza unei molecule produse de organism ca răspuns la infecţii banale, care poate stimula creşterea celulelor canceroase, potrivit unui studiu realizat de Institutul de Cercetare Oncologică din Marea Britanie, informează BBC News.
488 afișări

Infecţiile banale pot provoca dezvoltarea leucemiei la copii
Medicii britanici au identificat o moleculă, numită TGF, care este produsă de corp ca răspuns la infecţii şi care provoacă multiplicarea celulelor suşă precanceroase, în defavoarea celor sănătoase.
Celulele din sânge sunt produse în măduva osoasă. În leucemie, măduva osoasă începe să producă prea multe leucocite (celulele albe) şi, uneori, acestea nu-şi mai îndeplinesc funcţiile, înmulţindu-se continuu. În timp, aceste celule anormale ajung să înlocuiască celulele normale - leucocitele, hematiile şi trombocitele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Cum arată centrala electrică italiană ascunsă care ar putea schimba pentru totdeauna aprovizionarea cu energie a Pământului
-
Tîlvăr, la 19 ani de la aderarea la NATO: Cea mai puternică garanţie de securitate
-
NASA: Roverul Perseverance a prelevat prima mostră marţiană din noua campanie ştiinţifică VIDEO
-
Poliţia a identificat două din cele opt persoane înecate trecând ilegal în SUA
Cercetătorii au descoperit că la originea acestei transformări stă o mutaţie genetică - fuziunea a două gene -, care provoacă apariţia celulelor precanceroase şi care se produce în uter. Aceste celule cresc apoi în măduva osoasă, acţionând ca o bombă silenţioasă, care poate rămâne în organism fără a se declanşa până la 15 ani.
1% din întreaga populaţie poartă această mutaţie genetică, însă numai 1% din acest grup dezvoltă ulterior leucemie, elementul declanşator fiind molecula TGF.
"Prin identificarea primilor paşi în dezvoltarea bolii putem determina modul în care un răspuns neobişnuit al sistemului imunitar la infecţii poate provoca declanşarea leucemiei, pregătindu-ne pentru a dezvolta măsuri preventive, cum ar fi vaccinul", a spus cercetătorul Mel Greaves.
"Înainte de acest studiu, au existat numai dovezi circumstanţiale în sprijinul ideii că infecţiile ar fi implicate în dezvoltarea leucemiei la copiii care au în organism celule precanceroase. Dar nu exista nicio dovadă a mecanismului de progresie", a spus Shabih Syed, specialist la Centrul de Cercetare a Leucemiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





ULTIMA ORǍ
vezi mai multe