Injecţii împotriva sforăitului

Injecţiile cu tetradecil de sodiu făcute în bolta palatină au efecte pozitive nepreţuite asupra pacienţilor care sforăie, dar şi asupra partenerilor de viaţă ai acestora, informează dailymail.co.uk.

309 afișări
Imaginea articolului Injecţii împotriva sforăitului

Injecţii împotriva sforăitului (Imagine: Mediafax Foto)

Această procedură, care costă doar 5 euro, constă în injectarea unui compus chimic denumit tetradecil de sodiu în bolta palatină.

Această substanţă acţionează ca un agent de întărire care stopează vibraţiile ţesutului moale din partea din spate a gurii. Acest tratament este uşor de aplicat, injectarea durând doar două minute.

O echipă de medici coordonată de Hadi Al-Jassim a tratat circa 400 de pacienţi din Liverpool cu ajutorul acestei substanţe injectabile, considerată o alternativă viabilă la o intervenţie chirurgicală destul de dureroasă.

Medicul Hadi Al-Jassim, specialist ORL la Southport Hospital şi Ormskirk NHS Trust, a declarat: "Aşa cum ştie toată lumea, sforăitul provoacă probleme majore pacienţilor şi partenerilor lor de viaţă. În cele mai multe cazuri, bărbaţii sunt cei care sforăie, iar partenerele lor suferă din cauza lipsei de somn - deşi, în realitate, şi femeile sforăie. Sunt încântat de acest nou tratament, deoarece până la el nu a existat niciun alt tratament eficient, în afară unei anumite intervenţii chirurgicale".

Această intervenţie chirurgicală este foarte dureroasă, iar perioada de convalescenţă durează câteva săptămâni. Cei mai mulţi dintre pacienţi decid să nu facă această operaţie, deoarece nu pot să îşi ia atât de multe zile libere de la serviciu sau pentru că starea lor de sănătate nu este suficient de bună pentru a suporta această intervenţie.

După injecţia cu tetradecil de sodiu, însă, pacienţii pot să meargă direct acasă şi au voie să mănânce după aproximativ o oră.

În opinia medicului Al-Jassim, "noua injecţie va ajuta 70% din totalul persoanelor care sforăie şi a uşurat deja viaţa multor pacienţi".

Injecţia a fost eficientă chiar şi pentru persoanele care nu s-au "vindecat" complet şi sforăie în continuare, aceşti pacienţi au declarat că dorm mai bine şi că se trezesc dimineaţa simţindu-se mult mai odihniţi ca în trecut.

Această injecţie poate fi făcută de cel mult trei ori pe an, însă cei mai mulţi dintre pacienţi au nevoie de o singură injecţie pe an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici