INOVAŢIA uimitoare din China care transformă poluarea în bijuterii

”Smog Free Tower” nu este numai cel mai mare „aspirator” din lume, dar este şi producător de bijuterii. Mai ales că materialul sursă, smogul, este abundent în Beijing.

947 afișări
Imaginea articolului INOVAŢIA uimitoare din China care transformă poluarea în bijuterii

INOVAŢIA uimitoare din China care transformă poluarea în bijuterii (Imagine: Hepta/ Arhiva Mediafax Foto)

Artistul olandez Daan Roosegaarde a creat acest turn după o călătorie în capitala chineză, care l-a şocat din cauza nivelului extrem de mare de poluare, relatează Curiosity.

Roosegaarde a proiectat un turn înalt de şapte metri care curăţă aproximativ 30.000 de metri cubi de aer pe oră. Are nevoie de doar 1.400 waţi pentru a funcţiona. În afară de această trăsătură, turnul colectează smogul pe care îl comprimă la presiuni şi temperaturi ridicate până devine diamant.

Primele 1.000 de exemplare au fost vândute foarte rapid datorită cererii ridicate, notează Descoperă.

Roosegaarde plănuieşte să aducă sute de astfel de turnuri în toată China pentru a lupta împotriva poluării excesive.

Acesta a precizat: „China va investi miliarde şi miliarde de dolari în lupta împotriva smogului. Au făcut şi vor continua să facă acest lucru iar noi bineînţeles facem parte din acest demers”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici