Inteligenţa artificială este arma secretă a radioterapiei. EI uşurează tratamentul pentru cancer

  • ”Al” este inteligenţa artificială care oferă o mână de ajutor radioterapiei.
  • ”AI” reconstituie imagini RMN ale tumorilor în mişcare.
  • ”AI” poate reproduce imagini RMN 4D de înaltă calitate în doar 28 de secunde.
411 afișări
Imaginea articolului Inteligenţa artificială este arma secretă a radioterapiei. EI uşurează tratamentul pentru cancer

Inteligenţa artificială este arma secretă a radioterapiei. AI uşurează tratamentul pentru cancer

”Al” este inteligenţa artificială care reconstituie imagini RMN ale tumorilor în mişcare, în doar câteva secunde. Această metodă oferă o îmbunătăţire semnificativă a metodelor actuale de optimizare a tratamentului cu radioterapie.
 
”Al” este numit de fapt Dracula, fiind prescutarea pentru „reţea neuronală convecţională radială profundă”. El poate reproduce imagini RMN 4D de înaltă calitate în câteva secunde, mai exact 28, faţă de un interval de câteva ore ca un aparant deja existent.
 
Întreg procesul se numeşte radioterapie cu rezonanţă magnetică şi permite adaptarea corespunzătoare a tratamentului cu radioterapie pentru a îmbunătăţi rezultatele pacientului.
 
Un expert în imagistică a declarat că folosirea unui ”AI” pentru reconstituirea rapidă a imaginilor RMN 4D ale anatomiei unui pacient bolnav de cancer permite determinarea cu exactitate a locaţiei tumorilor şi caracterizează mişcarea lor chiar înainte de tratamentul cu radioterapie.
 
Asta înseamnă că se poate creşte chiar şi doza de radiaţii care visează tumorile şi nu afectează organele sănătoase din jurul acesteia.
 
Practic, este foarte util pentru cancerele în care este dificilă evitarea organelor sănătoase, spre exemplu cel pancreatic, care limitează mult administrarea de doze mari de radiaţii către tumoare.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici