Întoarcere la Planeta Maimuţelor. Cercetătorii au implantat o genă umană într-un fetus de maimuţă

  • Cercetătorii au implantat o genă umană într-un fetus de maimuţă
  • Gena a reuşit să dubleze volumul creierului fetusului
  • Maimuţa ar fi putut deveni la fel de inteligentă ca un copil
  • În cele din urmă, experimentul a fost abandonat
1395 afișări
Imaginea articolului Întoarcere la Planeta Maimuţelor. Cercetătorii au implantat o genă umană într-un fetus de maimuţă

Întoarcere la Planeta Maimuţelor. Când cercetătorii se joacă de-a Dumnezeu.

Credeai că Planeta Maimuţelor e doar un film science fiction? Uite că cercetătorii germani şi cei japonezi au demonstrat că poate deveni realitate.

Într-un fetus de maimuţă a fost implantată cu succes o genă umană. Şi nu orice genă, ci cea care răspunde de dezvoltarea creierului uman. Rezultatul a fost dublarea creierului fetusului. Asta înseamnă că maimuţa ar fi putut atinge nivelul de inteligenţă al unui copil.

În cele din urmă, experimentul a fost abandonat. Cercetătorii spun că nu pot determina ce efecte va avea mărirea creierului asupra viitorului pui de maimuţă.

Şi nu e prima tentativă de a combina o maimuţă cu un om, sovieticii au încercat obţinerea unui hibrid prin 1920, dar fără succes.

Iar joaca asta de-a Dumnezeu poate fi periculoasă, după cum spune, mai colorat, doctorul Aaron Carroll.

AARON CAROLL, doctor: Vor ca Planeta Maimuţelor să devină realitate. Sau Frankenstein. Ce vor face cercetătorii cu maimuţele dacă vor reuşi, când animalele astea se vor simţi singure în univers? Cred ei că maimuţele îşi vor iubi cretorii? Să nu mai spun că au ucis jumătate dintre ele, sunt sigur că noile maimuţe inteligente vor înţelege. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici