Iranul anunţă că a trimis o a doua maimuţă în spaţiu

Iranul a anunţat, sâmbătă, că a trimis o a doua maimuţă în spaţiu şi a adus-o înapoi teafără, aceasta fiind cea mai recentă demonstraţie a capacităţilor acestei ţări de a lansa rachete în spaţiu.

288 afișări
Imaginea articolului Iranul anunţă că a trimis o a doua maimuţă în spaţiu

Iranul anunţă că a trimis o a doua maimuţă în spaţiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit agenţiei de stat IRNA, "preşedintele Hassan Rouhani (...) i-a felicitat pe cercetătorii şi experţii iranieni pentru că au trimis cu succes o a doua creatură vie în spaţiu".

Iranul a anunţat în ianuarie anul acesta că a trimis prima sa maimuţă în spaţiu.

Rouhani a folosit platforma de socializare Twitter pentru a marca cel mai recent eveniment, o demonstraţie a capacităţilor sale de a trimite rachete în spaţiu, care provoacă îngrijorare în rândul puterilor vestice şi a unor state din Golf în ceea ce priveşte ambiţiile nucleare ale Iranului.

Rouhani a spus că maimuţa, numită Fargam, s-a întors pe Pământ "teafără".

În noiembrie, cele mai mari şase puteri ale lumii şi Guvernul de la Teheran au semnat un acord nuclear. Acordul încheiat pe 24 noiembrie între Iran şi Grupul 5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) prevede limitarea, timp de şase luni, a activităţilor nucleare iraniene, în schimbul atenuării sancţiunilor economice internaţionale.

Occidentul suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici