Lapte fiert clasic sau UHT? Află care este mai bun!

Laptele este un aliment care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia nimănui. Practic se poate spune despre lapte că este singurul aliment complet: conţine toate cele 3 categorii principale din substanţe nutritive (proteine, glucide, lipide), alături de vitamine (A, D, E, grupul B) şi minerale (calciu, fosfor, zinc şi fier). Dar care este mai bun - laptele fiert clasic sau laptele UHT? Află răspunsul de la Mihaela Bilic!

181 afișări
Imaginea articolului Lapte fiert clasic sau UHT? Află care este mai bun!

Lapte fiert clasic sau UHT? Află care este mai bun! (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Tehnologia UHT (Ultra High Temperature) presupune încălzirea laptelui timp de numai 2 - 4 secunde la o temperatură ridicată (135-150AC), ceea ce permite inactivarea microorganismelor fără a fi afectate gustul şi valoarea nutritivă.


Citeşte mai multe despre laptele fiert clasic sau UHT pe www.perfecte.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici