Leucemia la copiii cu sindromul Down poate fi prevenită - Studiu

Leucemia la copiii cu sindromul Down poate fi prevenită, arată un studiu publicat recent în revista Science.

169 afișări
Imaginea articolului Leucemia la copiii cu sindromul Down poate fi prevenită - Studiu

Leucemia la copiii cu sindromul Down poate fi prevenită - Studiu

Preleucemia tranzitorie este o afecţiune unică ce apare frecvent la nou-născuţii cu sindrom Down.
 
Echipa a reuşit să testeze o varietate de tipuri de celule sanguine şi a aflat că preleucemia tranzitorie provine numai din celulele stem hematopoietice, care suferă o mutaţie încă din al doilea trimestru al unui făt cu sindromul Down. Au reuşit practic să recreeze etapele precise şi progresive ale modului în care se dezvoltă leucemia.
 
Copiii care se nasc cu sindromul Down sunt mult mai predispuşi să dezvolte o formă de leucemie mai uşoară sau mai gravă. 
Studiul arată că un copil cu un astfel de sindrom are de 150 de ori mai multe şanse să dezvolte leucemia.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici