Lumea are un nou ocean. Anunţul făcut de National Geographic

  • Lumea are un nou ocean. Nu este vorba de o nouă descoperire ci de o regândire a împărţirii apelor.
  • National Geographic Society a anunţat că va recunoaşte un nou ocean în zona Antarcticii, aducând totalul global la cinci.
143100 afișări
Imaginea articolului Lumea are un nou ocean. Anunţul făcut de National Geographic

Lumea are un nou ocean. Anunţul făcut de National Geographic

 

National Geographic, o organizaţie ştiinţifică şi educaţională non-profit ale cărei standarde de cartografiere sunt menţionate de numeroase atlasele şi hărţi, a declarat că Oceanul Sudic este format din apele din jurul Antarcticii, până la 60 de grade latitudine sudică, relatează The Guardian.

Geograful de la National Geographic Society, Alex Tait, a declarat că oamenii de ştiinţă ştiu de mult că apele din jurul Antarcticii formează o „regiune ecologică distinctă definită de curenţii şi temperaturile oceanice”.

Organismul de cartografiere al SUA recunoşte deja Oceanul Sudic ca ocupând acelaşi teritoriu, dar aceasta este prima dată când National Geographic o face. Oceanul Sudic mai poartă numele şi de Oceanul Austral.

Încercările de a ratifica graniţele şi numele de Oceanul Sudic la nivel internaţional au fost zădărnicite. Conceptul a fost propus Organizaţiei Hidrografice Internaţionale, care lucrează pentru a se asigura că mările, oceanele şi apele navigabile ale lumii sunt supravegheate şi cartografiate, în 2000, dar unii dintre cei 94 de membri ai IHO nu au fost de acord. În ciuda acestui fapt, Tait a spus că este foarte important ca National Geographic să diferenţieze apele.

„Credem că este foarte important atât din punct de vedere educaţional, cât şi din punct de vedere al etichetării hărţilor, să atragem atenţia asupra Oceanului de Sud ca al cincilea ocean”, a declarat Tait pentru Washington Post.

Oceanul Planetar, totalitatea oceanelor, acoperă 71% de pe suprafaţa Pământului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici