Maimuţele de la o grădină zoo din Siberia beau vin roşu pentru prevenirea gripei

Maimuţele de la grădina zoologică din oraşul siberian Krasnoiarsk primesc câte un pahar de vin roşu pe zi, ca măsură de prevenire a gripei, a relatat sâmbătă cotidianul popular rusesc Komsomolskaia pravda.

431 afișări
Imaginea articolului Maimuţele de la o grădină zoo din Siberia beau vin roşu pentru prevenirea gripei

Maimuţele de la o grădină zoo din Siberia beau vin roşu pentru prevenirea gripei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Gripa, porcină sau obişnuită, face ravagii peste tot. Şi maimuţele se pot îmbolnăvi, deoarece organismul lor este foarte asemănător cu cel al oamenilor", afirmă medicii veterinari de la grădina zoologică din Krasnoiarsk.

"Iar 50 de grame de vin este tot ce le trebuie pentru a preveni" îmbolnăvirea, apreciază ei.

Ziarul adaugă că "maimuţele beau vinul cu plăcere şi chiar plescăie".

"La rândul lor, veterinarii veghează cu grijă ca porţia zilnică să nu fie depăşită, pentru că maimuţele încearcă să fure sticle întregi", afirmă Komsomolskaia pravda.

Rusia a anunţat cinci cazuri mortale de gripă H1N1, dintre care patru au fost înregistrate în estul Siberiei. În total, în Rusia au fost înregistrate 2.000 de cazuri de îmbolnăvire

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici