Maimuţele mari şi tonul roşu - speciile cele mai ameninţate cu extincţia

Maimuţele mari, de tipul gorilelor sau urangutanilor, şi tonul roşu sunt speciile cele mai ameninţate cu extincţia, ca urmare a scăderii biodiversităţii, a avertizat un expert al organizaţiei ecologice Wild World Fund (WWF).

951 afișări
Imaginea articolului Maimuţele mari şi tonul roşu - speciile cele mai ameninţate cu extincţia

Maimuţele mari şi tonul roşu - speciile cele mai ameninţate cu extincţia

"Cea mai mare scădere a biodiversităţii de după dispariţia dinozaurilor continuă", a declarat expertul WWF Volker Homes. Declinul din lumea animală şi vegetală continuă "cu aceeaşi intensitate şi cu aceeaşi implacabilă rapiditate", a adăugat el.

Maimuţele mari, precum gorilele, urangutanii şi cimpanzeii, ar putea dispărea de pe Terra şi sunt de departe speciile cele mai ameninţate, avertizează el.

Tonul roşu este şi el în prima linie a speciilor pe cale de dispariţie. Homes indică faptul că rezerva mondială de ton roşu s-a diminuat cu 90%.

În 2008, amfibienii şi-au făcut şi ei intrarea pe lista neagră a speciilor pe cale de dispariţie, o treime dintre ei fiind ameninţaţi cu dispariţia la nivel mondial.

Linxul iberic este şi el în pericol de dispariţie, numai 150 de exemplare existând în acest moment în Sierra Moreno şi în apropiere de Toledo (Madrid). Habitatul natural al acestei specii este afectat de drumurile şi conductele construite în regiune.

Potrivit WWF, alte specii au înregistrat o uşoară redresare, cum ar fi unele balene, care s-au înmulţit după ce vânarea lor a fost interzisă, în urmă cu patru ani. Şi numărul elefanţilor africani a crescut în sudul şi estul Africii, deşi activităţile de braconaj s-au intensificat în Africa Centrală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici