Malawi ar putea fi leagănul umanităţii

Cele mai recente descoperiri de unelte preistorice şi rămăşiţe de hominizi din zona Karonga, în nordul statului african Malawi, vin în sprijinul teoriei că această regiune ar putea fi leagănul umanităţii, potrivit unui reputat cercetător german.

45 afișări
Imaginea articolului Malawi ar putea fi leagănul umanităţii

Malawi ar putea fi leagănul umanităţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Profesorul Friedemann Schrenk de la Universitatea Goethe din Frankfurt (Germania) a declarat că doi studenţi care excavau de şase luni situl arheologic au descoperit recent mai multe unelte preistorice şi rămăşiţe de hominizi.

"Aceste cele mai recente descoperiri de unelte preistorice şi rămăşiţe de hominizi constituie o dovadă care vine în sprijinul teoriei că Valea Marelui Rift din Africa şi, probabil, regiunea Karonga pot fi considerate leagănul umanităţii", a declarat Schrenk.

Hominizii sunt membri ai unei familii de primate care include oamenii şi strămoşii lor preistorici.

Descoperirea a fost făcută în situl Malema, situat la circa 10 kilometri de Karonga.

Situl mai conţine fosile ale unora dintre primii dinozauri care au apărut pe Pământ, în urmă cu 100 - 140 de milioane de ani şi ale unor hominizi care au trăit în urmă cu 1 - 6 milioane de ani.

Karonga este situată la circa 615 kilometri la nord de capitala statului Malawi, Lilongwe, şi la o distanţă mică de frontiera cu Tanzania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici