Mamutul, readus la viaţa. Un gigant al laboratoarelor de genetică crede că este posibil: "Vom modifica embrionii unor animale existente" / Vocile critice compară proiectul cu Jurassic Park

George Church a co-fondat aproape 50 de companii bazate pe experimentele din laboratorul său de genetică, de la combaterea bolilor legate de îmbătrânire la crearea de organe de porc pentru a fi utilizate în transplanturile umane, scrie FT.

2732 afișări
Imaginea articolului Mamutul, readus la viaţa. Un gigant al laboratoarelor de genetică crede că este posibil: "Vom modifica embrionii unor animale existente" / Vocile critice compară proiectul cu Jurassic Park

Mamutul, readus la viaţa. Un gigant al laboratorelor de genetică crede că este posibil: "Vom modifica embrionii unor animale existente până când acestea seamănă cu speciile dispărute" / Vocile critice compară proiectul cu Jurassic Park

Dar cel mai recent proiect al său, Colossal Biosciences, este cel mai ciudat de până acum. Start-up-ul cu sediul în Texas îşi propune să creeze şi să licenţieze tehnologii pentru a finanţa readucerea mamutului lânos ş tigrul tasmanian la viaţa, specii dispărute, scrie Financial Times.

Planul său este de a folosi editarea genetică pentru a modifica embrionii unor animale existente până când acestea seamănă cu speciile dispărute. Va începe să creeze prima versiune a unui mamut pornind de la un embrion de elefant.

Church îşi propune ca obiectiv anului 2028 şi a declarat că acest calendar este "ambiţios", dar "nu imposibil".

De când a fost cofondată de Church în 2021, afacerea a strâns 225 de milioane de dolari de la investitori de renume şi celebrităţi.

De asemenea, anticipează venituri din parteneriate media care să spună povestea unui proiect pe care unii l-au comparat cu Jurassic Park.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici