- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (20.10.2016, 08:40)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Marea barieră de corali dispare. Nu mai există nicio şansă de a se regenera
Marea barieră de corali dispare puţin câte puţin în fiecare zi, iar în ciuda faptului că oamenii de ştiinţă aşteptau o regererare a acesteia, acum au ajuns să spună că dacă această minune a naturii ar fi o persoană, atunci persoana respectivă ar fi „un pacient în moarte clinică”.
2166 afișări

Marea barieră de corali dispare. Nu mai există nicio şansă de a se regenera
Marea barieră de corali, cel mai mare recif de corali din lume, întins pe 2.600 kilometri, pe coasta de nord-est a Australiei, care este vizibilă chiar şi din spaţiu, a avut de suferit în ultimii ani, în principal din cauza schimbărilor climatice, relatează Gândul.
Încălzirea globală şi-a spus cuvântul şi şi-a lăsat amprenta asupra acestei minuni a naturii. Temperatura apei a doborât toate recordurile. În februarie, aceasta a fost cu 1,1 grade celsius mai mare decât media, iar în martie cu 1,3 grade peste medie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Vârsta este doar un număr”. O femeie de 104 a sărit cu parașuta ca să ajungă în Cartea Recordurilor
-
Polonia şi Ucraina anunţă acord pentru tranzitul cerealelor. O altă ţară este implicată
-
Un nou vaccin ar putea salva milioane de vieţi de la malarie. Numai în 2022 s-au înregistrat peste 600,000 de decese
-
Războiul din Ucraina, ziua 587. Rusia acuză Ucraina de ,,terorism"/ Producţia de rachete din Rusia a fost întreruptă / Armata ucraineană loveşte ţinte strategice
Rezultatul? Coralii şi-au pierdut culoarea. 93% dintre recifuri au fost afectate, iar 22% din totalul coralilor au murit. Astfel, situaţia Marii bariere este una îngrijorătoare pentru oamenii de ştiinţă. Aceştia au asemuit întinsul recif cu o persoană aflată în moarte clinică.
„Marea barieră de corali ne spune că trebuie să oprim arderea combustibililor fosili, dacă vrem să mai avem această minune a naturii de care să se bucure şi copiii şi nepoţii noştri în viitor”, susţine unul dintre cercetătorii care au studiat îndeaproape zona.
Dispariţia barierei de corali implică şi pierderi materiale importante. Numai din turismul anual în zona barierei se câştigă 6 miliarde de dolari. Aceeaşi ramură, a turismului, oferă peste 65.000 de locuri de muncă.
Sursa: http://bit.ly/2eoEZuA











Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




CANCAN.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe