Medici chinezi au conectat, o lună, braţul retezat al unui pacient la gleznă, înainte de reataşare

Medici chinezi au salvat braţul retezat într-un accident al unui bărbat, conectându-l temporar - aproximativ o lună - la glezna pacientului, pentru a-i asigura fluxul sanguin necesar până la operaţia de reataşare.

641 afișări
Imaginea articolului Medici chinezi au conectat, o lună, braţul retezat al unui pacient la gleznă, înainte de reataşare

Medici chinezi au conectat, o lună, braţul retezat al unui pacient la gleznă, înainte de reataşare (Imagine: Shutterstock)

Xiao Wei îşi pierduse mâna dreaptă într-un accident de muncă, dar operaţia pentru reataşarea braţului nu putea fi efectuată imediat.

Medicii au recurs la o procedură rară: au conectat temporar, prin instalaţii speciale, braţul retezat la glezna stângă a pacientului, informează BBC News online.

După aproximativ o lună, chirurgii au putut reataşa braţul pacientului.

"Rănile erau grave. În afară de tăietura provocată de amputarea braţului, restul mâinii era aplatizată. A trebuit să curăţăm zona şi să tratăm plăgile înainte de a trece la reataşarea braţului", au explicat medicii.

În procedură normală, un braţ amputat poate fi reataşat în cel mult câteva ore, altfel operaţia nu mai poate fi efectuată din cauza necrozării ţesuturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici