Metodă revoluţionară de slăbit: Cum funcţionează pompa care aspiră mâncarea direct din stomac - VIDEO

Dietele, pastilele şi antrenamentele de fitness şi-ar putea pierde din utilitate în faţa unei soluţii inovatoare concepute pentru salvarea oamenilor care se luptă cu obezitatea: o pompă personală pentru stomac.

2128 afișări
Imaginea articolului Metodă revoluţionară de slăbit: Cum funcţionează pompa care aspiră mâncarea direct din stomac - VIDEO

Metodă revoluţionară de slăbit: Cum funcţionează pompa care aspiră mâncarea direct din stomac - VIDEO (Imagine: captură video)

Elaborat de un grup de inventatori condus de Dean Kamen, cunoscut pentru inventarea mijlocului de transport Segway, instrumentul se bazează, practic, pe aspirarea din stomac a mâncării parţial digerate, scrie foxnews.com.

Sistemul, numit AspireAssist, a fost dezvoltat sub forma unui produs comercial, dar nu a fost aprobat deocamdată de serviciul american corespondent celui de Protecţie a Consumatorului. Totuşi, compania Aspire Bariatrics a aplciat pentru patentare.

Metoda de funcţionare a dispozitivului este explicată pe website-ul companiei. Astfel, un tub din cauciuc siliconat, denumit A-tube, este implantat chirurgical în stomac, conectat la "Skin-Port" la suprafaţa abdomenului. Skin-Port acţionează asemenea unei valve, permiţându-i pacientului să deschidă şi să închidă fluxul fluidelor alimentare din stomac.

La aproximativ 20 de minute de la terminarea mesei, pacientul ar trebui să efectueze procesul de "aspiraţie", în care foloseşte dispozitivul pentru a elimina 30 la sută din conţinutul stomacului înainte de absorbţia caloriilor. Odată ce aspiraţia ia sfârşit, pacientul ar trebui să stoarcă o punguţă de apă în stomac pentru a elibera particulele de mâncare rămase.

Cu toate că dispozitivul este conceput pentru a servi sănătatea publică, a întâmpinat deja rezistenţă. Potrivit The Independent, pompa nu poate aspira foarte bine alimentele de mari dimensiuni. Oamenilor care o folosesc li se recomandă să evite coopida, broccoli, mâncarea chinezească, cartofii prăjiţi, covrigeii şi altele, pentru a prevenit blocarea aparatului.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici