METODE REVOLUŢIONARE de înfrumuseţare care ar putea fi la îndemâna oricui

Băile fără apă, albirea dinţilor fără a folosi pasta de dinţi şi fără vizite la stomatolog, pastilele ce previn încărunţirea sau pastilele care te protejează de radiaţiile solare sunt doar câteva dintre tratamentele revoluţionare despre care specialiştii spun că vor fi în curând la îndemâna oricui.

3045 afișări
Imaginea articolului METODE REVOLUŢIONARE de înfrumuseţare care ar putea fi la îndemâna oricui

METODE REVOLUŢIONARE de înfrumuseţare care ar putea fi la îndemâna oricui (Imagine: SHutterstock)

Potrivit specialiştilor citaţi de Allure, în câţiva ani toate metodele considerate în prezent revoluţionare vor fi disponibile tuturor, inclusiv tratamentele de înfrumuseţare şi întreţinere - precum injectarea acidului hialuronic sau cu botox - care, în prezent, se fac numai în saloanele specializate.

Astfel, este foarte probabil ca, în curând, pe lângă uscătorul de păr din baie să îşi facă loc un dispozitiv mult mai complex care, în prezent poate fi găsit numai în cabinetele unor dermatologi. Este vorba despre un dispozitiv care pulsează lumină galbenă şi care stimulează creşterea colagenului din păr şi netezeşte firul de păr. "Deşi în prezent aparatul este disponibil numai în centrele SPA şi în saloanele de înfrumuseţare, în cel mult zece ani el s-ar putea găsi în casele fiecăruia dintre noi", a spus David H. McDaniel, inventatorul dispozitivului. Şi tot în mai puţin de un deceniu oamenii cu venituri medii şi-ar putea permite să aibă acasă aparate de terapie cu laser, ultrasunete sau lumină cu care să trateze acneea, petele de pe piele provocate de razele soarelui, subţierea părului, ridurile de orice fel, mai spune acesta.

Despre băile fără apă s-a auzit până acum doar în cazul pisicilor. Specialiştii spun însă că acest fel de tratament bazat pe vacuumul cu fibre de carbon - folosit în prezent numai pentru animale - ar putea fi adaptat şi pentru uz uman. Cu toate acestea, băile nu vor înceta să existe - însă acestea vor fi făcute doar în scop de relaxare.

Un alt tip de baie tipică este cea în apă sărată. În Statele Unite există deja un astfel de salon unde apa este atât de sărată încât nu permite scufundarea corpului. Mai mult decât atât, sarea, care este bogată în minerale, asemenea aceleia din Marea Moartă, ajută la detoxifierea tegumentului.

O altă descoperire revoluţionară care se doreşte accesibilă tuturor este medicamentul care previne încărunţirea. Astfel, vizitele lunare la coafor vor deveni inutile. Medicamentul, care se numeşte Gleevec, a fost dezvoltat în scopuri medicale, pentru a trata bolnavii de leucemie. În timpul tratamentului s-a constatat însă că pacienţilor le revenea culoarea naturală a părului.

"Procesul constă în oscilaţiile unei anumite gene în ADN, asemenea controlului volumului la un dispozitiv stereo", explică profesorul Brian M. Kinney.

De asemenea, periatul pe dinţi, tratamentul de albire a acestora şi vizitele la stomatolog ar putea fi înlocuite de o simplă pastilă care previne apariţia cariilor, spune Marc Lowenberg, medic specialist în estetică dentară, din New York. Acesta a realizat un luciu pentru dinţi, o barieră de protecţie care previne decolorarea sau pătarea dinţilor în urma consumului de vin roşu sau cafea.

Cu o soluţie de ultimă oră pentru tratarea dinţilor a venit şi compania japoneză Shiken care a creat o periuţă de dinţi care funcţionează pe bază de lumină şi care se aşteaptă să fie disponibilă pe piaţa largă în cel mult un an. Periuţa funcţionează ca un panou solar şi transmite prin mâner, către vârf, electroni care interacţionează cu acidul din salivă, eliminând bacteriile şi tartrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici