Micul dejun scade riscul apariţiei bolilor de inimă

Un grup de cercetători de la Universitatea Tasmania din Australia a ajuns la concluzia că persoanele care nu iau prima masă a zilei prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvii de boli de inimă, relatează cotidianul britanic "Daily Mail", potrivit Gândul.

52 afișări
Imaginea articolului Micul dejun scade riscul apariţiei bolilor de inimă

Micul dejun scade riscul apariţiei bolilor de inimă (Imagine: Publimedia)

Specialiştii atrag atenţia că aceste persoane riscă se prezinte afecţiuni cardiovasculare înainte de a împlini vârsta de 30 de ani. Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au monitorizat obiceiurile culinare ale 2.000 de persoane, pe o perioadă de 20 de ani.

Experţii au constatat că cei care fuseseră învăţaţi să mănânce trei mese pe zi în copilărie păstrau acest obicei şi în viaţa adultă.

Deşi nenumărate studii au semnalat pericolul la care se expun persoanele care sar peste micul dejun, aceasta este prima cercetare ce urmăreşte efectele pe termen lung ale acestui obicei, precizează cercetătorii.

Citeşte mai multe despre efectele pe termen lung ale micului dejun pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici