Migrenele contribuie la creşterea riscului de accident cerebral în timpul sarcinii

Migrenele contribuie la creşterea riscului de producere a unui accident cerebral în timpul sarcinii, potrivit unui studiu american recent publicat în revista de specialitate British Medical Journal, informează bbc.co.uk.

89 afișări
Imaginea articolului Migrenele contribuie la creşterea riscului de accident cerebral în timpul sarcinii

Migrenele contribuie la creşterea riscului de accident cerebral în timpul sarcinii

Cu toate acestea, specialiştii susţin că, la nivel general, riscul de accident cerebral în timpul sarcinii rămâne la valori destul de scăzute.

Migrenele au fost asociate de specialişti şi cu riscul de a dezvolta maladii cardiace, hipertensiune arterială sau de a suferi blocaje sangvine.

Cercetătorii consideră că migrenele supun organismul unui stres suplimentar, într-o perioadă în care acesta se confruntă deja cu un volum de sânge mai mare şi cu un ritm cardiac crescut.

Oamenii de ştiinţă iau în calcul şi teoria potrivit căreia migrena în sine reprezintă un semnal care avertizează că sistemul cardiovascular nu funcţionează aşa cum ar trebui.

Cercetările anterioare au relevat faptul că celulele care formează pereţii interiori ai vaselor de sânge nu funcţionează la fel de bine în cazul persoanelor care suferă de migrene.

Aproximativ 26% dintre femeile însărcinate suferă de migrene, boală de care se plânge o treime dintre femeile cu vârste cuprinse între 35 şi 39 de ani.

La acest studiu, realizat în perioada 2000 - 2003, de cercetătorii de la Wake Forest University, au participat 33.956 de femei însărcinate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici