Mit desfiinţat: Cafeaua şi energizantele nu “anulează” efectele alcoolului

Cafeaua şi energizantele nu pot anula efectele alcoolului, potrivit unui studiu al Centrului de Sănătate Publică al Universităţii din Boston şi al Centrului pentru Combaterea dependenţei de alcool şi de alte substanţe (Universitatea Brown, SUA), potrivit Gândul.

163 afișări
Imaginea articolului Mit desfiinţat: Cafeaua şi energizantele nu “anulează” efectele alcoolului

Mit desfiinţat: Cafeaua şi energizantele nu “anulează” efectele alcoolului (Imagine: Mediafax Foto)

După consumul în prealabil de alcool, şoferii nu se vor revigora dacă recurg la băuturi bogate în cofeină (energizante, cafea), prin urmare capacitatea lor de a conduce şi rapiditatea de reacţie la volan vor fi afectate.

Cercetarea a inclus 129 de persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 30 de ani şi a arătat că amestecul celor două substanţe poate pune în pericol sănătatea consumatorilor, informează huffingtonpost.com.

În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au împărţit participanţii în două grupuri pe care le-au plasat într-un simulator de conducere, la 30 de minute după ce unul a consumat alcool şi cafea, iar celălalt doar alcool. Rezultatul: capacitatea de conducere a tuturor celor 129 de participanţi a fost la fel de ,,afectată" de consumul de alcool. Cofeina nu a avut efect revigorant.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici