Muzeul Antipa invadează mediul urban, într-o campanie dinaintea redeschiderii

Animalele de la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucureşti invadează mediul urban, începând de joi, în cadrul unei campanii ce pregăteşte redeschiderea muzeului, incluzând şi un concurs de fotografie - "Surprinde fauna oraşului tău", informează instituţia.

827 afișări
Imaginea articolului Muzeul Antipa invadează mediul urban, într-o campanie dinaintea redeschiderii

Muzeul Antipa invadează mediul urban, într-o campanie dinaintea redeschiderii (Imagine: www.antipa.ro)

Primul episod al campaniei se derulează de joi până pe 7 iulie, în pasajul de la Piaţa Universităţii, unde a fost amplasat un mulaj reprezentând o girafă, ce scoate capul la suprafaţă, în rondul pieţei, precum şi panouri în formă de arbori, cu fotografii şi informaţii despre savană, completate cu sunete. De săptămâna viitoare, peisajul din pasajul Universităţii va fi completat şi de proiecţii interactive.

Următoarele episoade ale campaniei Muzeului Antipa se vor desfăşura în diferite locuri din Capitală, până la redeschiderea muzeului, care "va fi în curând", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii instituţiei. Ei au mai precizat că această campanie a fost realizată in-house.

În cadrul campaniei, a fost lansat şi concursul "Surprinde fauna oraşului tău", adresat celor din România şi Republica Moldova care doresc să-şi dea "examenul de naturalişti" trimiţând la adresa concurs@antipa.ro, un e-mail cu o fotografie care să surprindă un animal sălbatic din oraşul în care locuiesc. Pentru a se orienta, ei pot consulta consulte ghidul "Fauna Bucureştiului" pus la dispoziţie pe site-ul www.antipa.ro şi pagina de Facebook dedicată evenimentului. Tot acolo, participanţii pot găsi informaţii despre regulamentul concursului. Naturalistul "cum laude" va primi o invitaţie de două persoane la deschiderea Muzeului Antipa, programată pentru această toamnă.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" a fost închis la începutul lunii ianuarie 2009, pentru efectuarea lucrărilor de renovare la clădire, dar şi pentru modernizarea expoziţiei permanente, urmând a fi redeschis în ianuarie 2010, însă durata efectuării lucrărilor s-a prelungit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici