NASA a iniţiat o cruciadă împotriva profeţilor apocalipsei din 2012

NASA a lansat o campanie de explicaţii ştiinţifice de amploare împotriva profeţilor apocalipsei prevăzută de aceştia pentru 2012, pe măsură ce această nouă profeţie, care pretinde că se sprijină pe date ştiinţifice, se propagă tot mai mult, mai ales prin intermediul internetului.

481 afișări
Imaginea articolului NASA a iniţiat o cruciadă împotriva profeţilor apocalipsei din 2012

NASA a iniţiat o cruciadă împotriva profeţilor apocalipsei din 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chiar şi Hollywood-ul a adoptat acest scenariu catastrofal, producând "2012", filmul cu un buget imens, regizat de Roland Emmerich, ce va fi lansat în această săptămână. Acest film science-fiction prezintă sfârşitul omenirii, prevăzut a se produce în timpul solstiţiului de iarnă din 2012, pe data de 21 decembrie, în urma unei serii de catastrofe naturale.

Această dată ar coincide cu o aliniere a planetelor sistemului nostru solar, considerată de rău augur de credinţa populară.

Promovată de milioane de site-uri pe internet, această predicţie îşi are originea într-o fabulă potrivit căreia o planetă despre care se spune că ar fi fost descoperită de sumerieni, intitulată Nibiru sau "Planeta X", se îndreaptă către Terra şi se va ciocni cu planeta noastră, a explicat agenţia spaţială americană pe site-ul ei oficial.

O altă coliziune catastrofală a fost anunţată de profeţii negativişti pentru anul 2003. De atunci, data cataclismului a fost amânată pentru 21 decembrie 2012, care corespunde cu sfârşitul unui ciclu din calendarul Maya.

Anumite site-uri acuză NASA că ascunde adevărul despre existenţa planetei Nibiru, însă agenţia americană a negat aceste zvonuri, susţinând că ele nu sunt nimic altceva decât "fantasme pure".

"Niciun om de ştiinţă din lume de bună credinţă nu este la curent cu vreo ameninţare catastrofală prevăzută pentru decembrie 2012", se afirmă în comunicatul NASA, care îşi informează cititorii asupra unui detaliu important: Terra există de peste patru miliarde de ani.

În privinţa calendarului Maya, el nu se opreşte la data de 21 decembrie 2012. Este vorba doar de finalul unui ciclu lung, dar acesta va fi urmat de un altul, a explicat agenţia spaţială americană.

Cât despre alinierea planetelor, acest fenomen nu este prevăzut a avea loc decât peste mai multe decenii, potrivit mecanicii astronomice folosită de cercetători. Chiar şi atunci când Terra intră într-o aliniere cu alte planete, efectele acestui fenomen sunt neglijabile.

În fiecare lună decembrie, Terra şi Soarele sunt aproximativ aliniate cu centrul galaxiei noastre, Calea Lactee, însă acest eveniment anual nu are nicio consecinţă asupra umanităţii, au adăugat experţii de la NASA.

Dacă Terra s-ar fi aflat în pericol de a fi lovită de un asteroid sau de "Planeta X", astronomii ar fi reperat deja un astfel de obiect de cel puţin zece ani, au precizat cercetătorii americani.

NASA subliniează şi faptul că aceste coliziuni catastrofale ale Terrei cu diverse corpuri celeste sunt foarte rare, ultima având loc în urmă cu 65 de milioane de ani şi provocând, probabil, dispariţia dinozaurilor.

Agenţia spaţială americană şi-a încheiat argumentaţia sub forma unor răspunsuri la opt întrebări puse cel mai des de către public, considerând că "nu există nicio dovadă ştiinţifică în sprijinul acestor ficţiuni care apar în cărţi, documentare, la cinematograf şi peste tot pe internet".

Argumentaţia NASA, care demontează mitul apocalipsei ce ar urma să se producă în 2012, poate fi consultat în limba engleză la adresa următoare: www.nasa.gov/topics/earth/features/2012.html".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici