NASA a lansat cinci rachete pentru a măsura curenţii de aer la altitudini foarte mari - VIDEO

NASA a lansat, marţi, cinci rachete de dimensiuni reduse pentru a măsura forţa curenţilor de aer la altitudinea de 100 de kilometri, o înălţime care se află la mare distanţă deasupra zonei în care zboară avioanele comerciale, a anunţat agenţia spaţială americană.

286 afișări
Imaginea articolului NASA a lansat cinci rachete pentru a măsura curenţii de aer la altitudini foarte mari - VIDEO

NASA a lansat cinci rachete pentru a măsura curenţii de aer la altitudini foarte mari - VIDEO

Rachetele au fost lansate cu succes de la o bază spaţială aflată în statul american Virginia, de pe coasta de est a Statelor Unite.

Rachetele din programul Anomalous Transport Rocket Experiment (ATREX) vor difuza în atmosfera înaltă un produs chimic care se va extinde, timp de 20 de minute, ca un mănunchi de raze colorate, permiţând observatorilor rămaşi pe Terra să analizeze vânturile de altitudine.

"În acea zonă sunt curenţi de aer mult mai puternici decât credeam noi", afirmă într-un comunicat Miguel Larsen, un cercetător implicat în acest proiect.

La acea altitudine, viteza curenţilor de aer atinge între 320 kilometri / oră şi 480 kilometri / oră şi poate oferi informaţii esenţiale despre regiunile electromagnetice din spaţiu, care au capacitatea de a avaria sateliţii şi de a întrerupe sistemele de comunicaţii.

"Nu ştim încă ce vom descoperi, dar în mod sigur acolo se produce ceva neobişnuit. ATREX ne va ajuta să răspundem unor întrebări importante şi să identificăm efectul generat de aceşti curenţi puternici", a explicat Miguel Larsen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici