Şi-a pierdut slujba din cauza convingerilor religioase. De ce a dat afară NASA un specialist în informatică

Un fost expert al NASA a dat în judecată agenţia spaţială americană susţinând că a fost concediat din cauza credinţelor sale religioase, a declarat avocatul acestuia, marţi, în prima zi a procesului intentat la Los Angeles.

702 afișări
Imaginea articolului Şi-a pierdut slujba din cauza convingerilor religioase. De ce a dat afară NASA un specialist în informatică

NASA, dată în judecată pentru discriminare religioasă, de către un fost angajat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Specialistul în informatică David Coppedge a fost concediat, în 2011, de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) - un laborator al Institutului californian de tehnologie aflat sub contract cu NASA - după ce a susţinut tezele neocreaţioniste ale "designului inteligent", un curent ce pune sub semnul întrebării teoria darwiniană a evoluţiei, a declarat avocatul său William Becker.

David Coppedge a depus plângere pentru discriminare religioasă în 2010 şi spune că a fost concediat nouă luni mai târziu, în semn de represalii.

Potrivit JPL, concedierea sa s-a produs în cadrul unui program de reducere a numărului de salariaţi.

Marţi, la tribunal, avocatul William Becker a spus că JPL l-a acuzat pe clientul său de prozelitism, după ce acesta le-a oferit colegilor săi DVD-uri cu filme despre "designul inteligent".

Potrivit declaraţiilor făcute de William Becker, superiorul clientului său i-ar fi spus acestuia: "Mi s-a adus la cunoştinţă faptul că vă hărţuiţi colegii cu religia dumneavoastră".

Într-o declaraţie făcută sub jurământ, David Coppedge, care s-a angajat la JPL în 1996 şi a lucrat la misiunea Cassini de explorare a planetei Saturn, a negat acuzaţiile superiorului.

Avocaţii JPL susţin la rândul lor că fostul angajat şi-a obligat colegii să îi asculte tezele despre designul inteligent şi despre interzicerea căsătoriilor homosexuale în statul California.

Potrivit aceloraşi avocaţi, concedierea lui Coppedge nu a avut nimic de-a face cu difuzarea acelor DVD-uri, cu atât mai mult cu cât doi dintre superiorii săi, creştini ca şi el, au cumpărat acele DVD-uri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici