NASA a organizat prima conferinţă despre OZN-uri

Oamenii de ştiinţă prezenţi la prima reuniune publică organizată de NASA pe tema "obiecte zburătore neidentificate" (OZN) au cerut miercuri o abordare ştiinţifică mai riguroasă pentru a clarifica originea sutelor de apariţii misterioase.

910 afișări
Imaginea articolului NASA a organizat prima conferinţă despre OZN-uri

NASA a organizat prima conferinţă despre OZN-uri

Agenţia spaţială a anunţat anul trecut că analizează observaţiile de pe cer care nu pot fi identificate ca fiind fenomene aeriene sau naturale - un subiect care a fascinat mult timp publicul, dar care a fost evitat de ştiinţa tradiţională.

O echipă independentă formată din 16 oameni de ştiinţă trebuie să prezinte concluziile într-un raport până la sfârşitul lunii iulie.

"Doar datele existente în prezent şi rapoartele martorilor oculari sunt insuficiente pentru a furniza dovezi concludente", a declarat astrofizicianul David Spergel, preşedintele echipei ce realizează studiul.

"Una dintre lecţiile pe care le-am tras este nevoia de mai multe date de înaltă calitate şi de date care sunt, măsurate cu instrumente bine calibrate, observaţii multiple şi este nevoie de o conservare de înaltă calitate a datelor", a adăugat el.

Au fost colectate date de la peste 800 de evenimente din 27 de ani, dintre care două până la cinci procente sunt considerate a fi posibil anormale, a declarat jurnalista Nadia Drake, care a participat la studiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici