Nici în laborator, nici în piaţa din Wuhan. Genetician de la Cambridge, despre unde a apărut, de fapt, coronavirusul

  • Experţii în genetică moleculară de la Cambridge spun că virusul care provoacă COVID-19 ar fi putut apărea undeva în sudul Chinei, cu câteva luni înainte ca el să fie detectat în Wuhan
  • Ei au făcut o hartă genetică pentru a încerca să afle exact originea virusului
  • Cel mai plauzibil scenariu, spun ei, este că virusul s-a transmis de la lilieci la alte animale, cel mai probabil la pangolini, apoi la oameni
25727 afișări
Imaginea articolului Nici în laborator, nici în piaţa din Wuhan. Genetician de la Cambridge, despre unde a apărut, de fapt, coronavirusul

Nici în laborator, nici în piaţa din Wuhan. Genetician de la Cambridge, despre unde a apărut, de fapt, coronavirusul

Noul coronavirus este foarte posibil să fi apărut în China, dar nu în oraşul Wuhan, aşa cum s-a crezut până acum, în ciuda teoriilor că s-a transmis la oameni într-o piaţă din oraşul chinez cu peste 10 milioane de locuitori. Alte teorii, una dintre ele promovată chiar de Donald Trump, spun că virusul ar fi putut scăpa dintr-un laborator.
 
Geneticienii de la Cambridge, în frunte cu Peter Forster, susţin că virusul ar fi apărut mai devreme decât se crede. Cel puţin cu câteva luni înainte.
 
Peter Forster, genetician la Cambridge, a afirmat pentru South China Morning Post că virusul ar fi putut infecta primi oameni undeva în septembrie 2019 şi nu în Wuhan, ci în sudul Chinei.
 
"Este posibil ca virusul să fi suferit mutaţia finală care să permită transmiterea la oameni şi mai devreme, dar a rămas la lilieci ori la alte animale", a spus Peter Forster, care conduce studiul efectuat la Cambridge şi care a publicat deja câteva concluzii în Proceedings of the National Academy of Sciences Journal.
 
"Apoi a început să infecteze şi să se răspândească la oameni între 13 septembrie şi 7 decembrie, generând o reţea", a mai spus acesta.
 
"Dacă ar fi să dau un răspuns, ar fi acela că originea infecţiei a pornit de undeva din sudul Chinei, nu din Wuhan", a conchis el.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici