Nou record: Un şerpaş din Nepal a escalat Everestul pentru a 30-a oară

Un ghid nepalez a ajuns miercuri pe vârful Everest pentru a 30-a oară, un record, a declarat un official citat de Reuters, aceasta fiind a doua sa ascensiune în 10 zile.

792 afișări
Imaginea articolului Nou record: Un şerpaş din Nepal a escalat Everestul pentru a 30-a oară

Nou record: Un şerpaş din Nepal a escalat Everestul pentru a 30-a oară

Kami Rita, în vârstă de 54 de ani, a ajuns pe vârful de 8.849 de metri pe ruta tradiţională de pe creasta de sud-est, a declarat Khim Lal Gautam, un oficial nepalez din domeniul turismului.

Kami Rita escaladase vârful pentru a 29-a oară pe 12 mai.

El „şi-a bătut propriul record... aceasta marchează cea de-a 30-a ascensiune a sa pe vârful lumii”, a declarat Gautam, şeful biroului de monitorizare şi facilitare a expediţiei din tabăra de bază, într-o postare pe platforma X.

Kami Rita a urcat pentru prima dată pe Everest în 1994, iar de atunci a făcut acest lucru aproape în fiecare an, cu excepţia a trei ani în care autorităţile au închis muntele din diverse motive.

Un alt şerpaş a escaladat Everestul de 27 de ori, cele mai multe după Kami Rita.

Escaladarea munţilor este o activitate turistică cheie, o sursă de venituri şi de locuri de muncă în Nepal, unde se află opt dintre cele mai înalte 14 vârfuri din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici