O ceaşcă de ceai pe zi îi ajută pe britanici să fie mai relaxaţi

O ceaşcă de ceai pe zi reprezintă de multă vreme soluţia britanicilor pentru orice problemă din viaţa curentă, alungând proasta dispoziţie şi tratând chiar şi persoanele rănite în dragoste, informează express.co.uk.

20 afișări
Imaginea articolului O ceaşcă de ceai pe zi îi ajută pe britanici să fie mai relaxaţi

O ceaşcă de ceai pe zi îi ajută pe britanici să fie mai relaxaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Ceaiul le ajută pe persoanele stresate să se calmeze, potrivit oamenilor de ştiinţă. Psihologii au descoperit că această băutură îi face pe oameni să se simtă "protejaţi" şi "ca acasă".

În plus, prepararea ceaiului, un adevărat ritual în Marea Britanie, se dovedeşte a fi "un moment de linişte", care reduce semnificativ nivelul de anxietate, mai ales după o experienţă stresantă.

Realizatorii acestui studiu, comandat de compania de asigurări Direct Line, le-au cerut celor 42 de voluntari să participe la un test matematic, după ce jumătate dintre ei au primit câte un pahar cu apă, iar cealaltă jumătate - câte o ceaşcă de ceai tradiţional britanic.

Voluntarii care au băut apă au prezentat un nivel crescut cu 25% al anxietăţii, comparativ cu perioada de dinainte de începerea testului. În schimb, voluntarii care au băut ceai au fost cu 4% mai puţin stresaţi faţă de perioada de dinaintea acestui test. Ei au declarat că ceaiul i-a relaxat şi i-a ajutat să depăşească stresul acestei situaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici