O fetiţă de 4 ani are un IQ aproape la fel de mare ca cel al lui Albert Einstein

O fetiţă de patru ani din Marea Britanie a fost acceptată în Mensa (organizaţie internaţională non-profit a oamenilor cu o inteligenţă mult peste medie), ea având un IQ aproape la fel de mare ca cel al fizicienilor Stephen Hawking şi Albert Einstein. Părinţii lui Heidi Hankins şi-au dat seama că fetiţa este specială încă de când aceasta avea doar câteva luni, Heidi având un vocabular dezvoltat la doar un an.

2431 afișări
Imaginea articolului O fetiţă de 4 ani are un IQ aproape la fel de mare ca cel al lui Albert Einstein

O fetiţă de 4 ani are un IQ aproape la fel de mare ca cel al lui Albert Einstein (Imagine: Shutterstock)

Heidi a fost supusă unui test de inteligenţă după ce educatoarele de la grădiniţă au constatat că este atât de inteligentă încât se chinuiau în fiecare zi să găsească activităţi care să o provoace din punct de vedere intelectual, scrie Daily Mail. Fetiţa i-a impresionat pe examinatori cu un punctaj de 159, în condiţiile în care punctajul mediu pentru un adult este de 100, iar pentru cei cu o inteligenţă peste medie este de 130.

Heidi Hankins a devenit astfel membru al Mensa, având un IQ mai mare decât matematicianul Carol Vorderman (154) şi cu doar un punct mai mic decât fizicianul Stephen Hawking, teoretician al originii universului, şi decât Albert Einstein.

Tatăl fetiţei, Mattew, care este lector la o universitate din Southampton, povesteşte că fetiţa a dat semne că ar fi specială imediat după naştere, când părea că încearcă să vorbească. "Am ştiut că este un copil inteligent pentru că a început să citească foarte devreme. Eram curioşi care este IQ-ul ei, dar rezultatul a fost mult peste aşteptări. Până la vârsta de un an avea un vocabular destul de bun, iar acum este impresionant. Ea a început să folosească propoziţii complete aproape imediat ce a început să vorbească, iar apoi, la 18 luni, a învăţat să citească cu ajutorul calculatorului. Ne-am dat seama după cum folosea mouse-ul pentru a apăsa butoanele OK şi Cancel. La 14 luni desena prinţese şi animale, în condiţiile în care ceilalţi copii desenau pete sau oameni-cartofi. La doi ani i-am adus setul de 30 de cărţi Oxford Reading Tree (folosit în 80 la sută din şcolile primare din Marea Britanie) şi le-a citit pe toate în doar o oră", spune Mattew Hankins.

La patru ani, Heidi poate acum să adune, să scadă, să extragă radical, desenează şi scrie propoziţii.

VEZI FOTO

"Nu este un copil precoce, este doar o fetiţă căreia îi place să se joace cu Barbie sau Lego, însă la un moment dat o vei vedea că citeşte o carte. Noi nu am împins-o niciodată de la spate să facă asta. Ea a învăţat singură. Este prea devreme pentru a putea spune unde va ajunge în viaţă, însă cred că a moştenit simţul artistic al mamei ei. Suntem foarte mândri de ea", a mai spus Mattew Hankins.

Mattew şi Sophy Hankins mai au un băiat, în vârstă de 9 ani, care cântă în corul Catedralei Winchester.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici