O necropolă din secolul al XVI-lea, descoperită în Mexic

O necropolă care conţine 50 de schelete, datând din secolul al XVI-lea, a fost descoperită în Mexic, în situl arheologic Tlatelolco, care include cele mai importante construcţii pre-hispanice din oraşul Mexico, a anunţat Institutul Mexican de Antropologie şi Istorie (INAH).

17 afișări
Imaginea articolului O necropolă din secolul al XVI-lea, descoperită în Mexic

O necropolă din secolul al XVI-lea, descoperită în Mexic (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Scheletele au fost descoperite "culcate pe spate, cu braţele în formă de cruce, conform tradiţiei creştine".

"Rămăşiţele aparţin, cel mai probabil, victimelor războiului de cucerire a oraşului Tlatelolco de către Hernan Cortes (1521) sau celor ale epidemiilor de ciumă din 1545 şi 1576", potrivit INAH.

Dinţii acestora indică faptul că victimele "făceau parte din populaţia indigenă, dar asociată cu elemente coloniale".

Descoperirile au fost făcute în timpul săpăturilor arheologice de la sfârşitul anului 2008.

Situl arheologic de la Tlatelolco se află în Piaţa celor trei culturi, o zonă din capitala mexicană, unde, în 1968, o manifestare populară s-a soldat cu 300 de decese, în urma represaliilor armatei.

Citeşte şi:

Vestigiile unei culturi vechi de 3.000 de ani, descoperite în China

Morminte vechi de 4.300 de ani, descoperite în Egipt

Oraş vechi, datând din timpul culturii Wari, a fost descoperit în Peru

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici