O proteină a fost identificată drept cauză a naşterilor premature

O proteină care declanşează naşterea prematură când detectează bacterii în organism a fost identificată de cercetătorii britanici de la Imperial College din Londra, care au descoperit şi o cale de a bloca acest proces, responsabil de cele mai multe cazuri de moarte infantilă, potrivit bbc.co.uk.

32 afișări
Imaginea articolului O proteină a fost identificată drept cauză a naşterilor premature

O proteină a fost identificată drept cauză a naşterilor premature (Imagine: Mediafax Foto)

Naşterile premature reprezintă principala cauză de moarte infantilă, dar şi pentru apariţia unor dizabilităţi grave, precum surzenie, orbire sau probleme de învăţare. Copiii care se nasc prematur se luptă să supravieţuiască, unii mor în primele zile de viaţă extra-uterină, iar alţii pot petrece şi luni de zile la terapie intensivă. În Marea Britanie, naşterile premature reprezintă o cheltuială anuală estimată la aproape un miliard de lire sterline.

Cercetătorii de la Imperial College din Londra au izolat proteina TLR4, care provoacă naşterile premature, şi au descoperit şi o cale de a stopa acest proces, deşi va fi nevoie de cercetări adiţionale.

Această proteină declanşează inflamaţii atunci când detectează bacterii, ceea ce cauzează naşterea prematură. Însă bacteriile se găsesc în uter la majoritatea femeilor însărcinate şi totuşi nu toate intră în travaliu prematur. Astfel, s-a demonstrat că naşterea prematură nu se declanşează pentru a salva viaţa mamei, atunci când există o infecţie serioasă, aşa cum se credea înainte, pentru că proteina nou identificată nu acţionează ca reacţie la o infecţie.

Profesorul Philip Bennett, cercetător principal la Institutul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie de la Imperial College, a spus că oamenii din echipa care a realizat studiul se bucură că au găsit o cale de a bloca un factor important ce duce la naşterea prematură. "Chiar dacă mai este nevoie de cercetare, considerăm că acesta este un pas înainte în dezvoltarea unor tratamente care să prevină naşterea prematură", a mai spus Bennett.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici