Oamenii de ştiinţă descoperă cum hipertensiunea arterială afectează nouă părţi diferite ale creierului

  • Cercetătorii britanici au descoperit că provoacă modificări în nouă regiuni ale creierului, inclusiv cele asociate cu învăţarea, luarea deciziilor, cogniţia şi emoţiile.
  • Experţii cred că descoperirile vor putea ajuta la prezicerea a cine este susceptibil de a face demenţă şi va deschide calea pentru intervenţii şi tratamente anterioare, pentru a reduce riscurile şi a încetini declinul.
1027 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă descoperă cum hipertensiunea arterială afectează nouă părţi diferite ale creierului

Oamenii de ştiinţă descoperă cum hipertensiunea arterială afectează nouă părţi diferite ale creierului

Hipertensiunea arterială afectează aproximativ unul din trei adulţi din Marea Britanie şi este un factor de risc cunoscut pentru demenţă. Dar până acum, nu era clar cum şi care regiuni specifice au fost afectate şi dacă aceste modificări au fost cauzate de hipertensiune arterială sau nu.

Potrivit DailyMail, cercetătorii au examinat scanări RMN, informaţii genetice şi date observaţionale de la peste 30.000 de persoane care au luat parte la studiul Biobank din Marea Britanie.

Ei au descoperit că modificările în nouă părţi ale creierului au fost legate de o tensiune arterială mai mare şi o funcţie cognitivă mai proastă.
 
Două regiuni implicate în luarea deciziilor şi gestionarea emoţiilor au fost afectate, potrivit constatărilor din European Heart Journal.
 
Modificările au inclus scăderea volumului creierului şi a cantităţii de suprafaţă pe cortexul creierului, întreruperea conexiunilor dintre diferite părţi ale creierului, precum şi modificări ale măsurilor activităţii creierului.
 
Autorul principal, Tomasz Guzik, profesor de medicină cardiovasculară la Universitatea din Edinburgh, a declarat: „Sperăm că descoperirile noastre ne pot ajuta să dezvoltăm noi modalităţi de tratare a tulburărilor cognitive la persoanele cu tensiune arterială ridicată. Studiul genelor şi proteinelor din aceste structuri cerebrale ne-ar putea ajuta să înţelegem cum hipertensiunea arterială afectează creierul şi provoacă probleme cognitive”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici