Ochelarii care te obligă să clipeşti mai des

Un producător japonez de ochelari a descoperit o modalitate ingenioasă prin care să-i oblige pe pasionaţii jocurilor pe calculator, pe "şoarecii de bibliotecă" şi pe iubitorii computerelor să clipească mai des, cu ajutorul unor ochelari denumiţi "Wink Glasses".

34 afișări
Imaginea articolului Ochelarii care te obligă să clipeşti mai des

Ochelarii care te obligă să clipeşti mai des (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Această nouă invenţie se bazează pe un procedeu care determină cristalele lichide să "murdărească" lentilele ochelarilor, în momentul în care un senzor special detectează faptul că purtătorul ochelarilor nu a mai clipit de mai mult de cinci secunde.

Printr-o simplă clipire, lentile ochelarilor "se curăţă" imediat.

Wink Glasses sunt produşi de societatea Masunaga Optical Manufacturing, devenită celebră în 2008 pentru conceperea ochelarilor fără ramă purtaţi de fosta candidată la postul de vice-preşedinte al Statelor Unite, Sarah Palin.

Comercializaţi la preţul de aproximativ 40.000 de yeni (300 de euro), aceşti ochelari speciali pot fi purtaţi în timpul lecturii, în faţa unui computer sau a unei console de joc, a precizat societatea niponă, al cărei sediu general se află în oraşul Fukui.

Lipsa umectării globului ocular, provocată de pauzele lungi între două coborâri ale pleoapelor, poate să provoace iritarea şi oboseala ochilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici