OMS: ,,Aspartamul este potenţial cancerigen, dar poate fi consumat în cantităţi moderate"

  • OMS susţine că aspartamul se încadrează la 2B, o categorie cancerigenă inferioară.
  • Deşi riscul este crescut, produsele cu aspartam pot fi consumate moderat.
  • Categoria 1 este cancerigenă; categoriile 2A şi 2B sunt potenţial cancerigene.
743 afișări
Imaginea articolului OMS: ,,Aspartamul este potenţial cancerigen, dar poate fi consumat în cantităţi moderate"

Îndulcitorul Aspartam este un posibil cancerigen care rămâne sigur pentru consum în limitele deja convenite, anunţă oficialii OMS.

Aspartamul este un tip de edulcorant care se găseste în guma de mestecat, în sucuri carbogazoase, băuturi energizante şi în îndulcitori consideraţi înlocuitori pentru zahăr, potrivit ALEPH NEWS

OMS a condus două cercetări separate despre Aspartam. Unul dintre ele a venit de la Agenţia de Cercetare în Domeniul Cancerului, o ramură specială al OMS, iar celălalt raport a fost întocmit de un grup de experţi selectaţi de OMS  şi de un alt grup al ONU.

Agenţia a stabilit că îndulcitorul ar fi o posibilă cauză a cancerului. În timp ce OMS, care analizează aceleaşi dovezi, a declarat că înlocuitorul pentru zahăr este încă sigur, dar în cantităţi limitate.

,,Concluzia grupului de lucru a fost că acesta ar trebui clasificat în grupa 2B, care este intitulată posibil cancerigenă pentru oameni",a declarat Dr. Mary Berigan de la Agenţia pentru Cercetare în Domeniul Cancerului. 

,,Categoria 1 este considerată cancerigenă. Acolo se află fumatul, iar apoi avem  2A şi 2B , adică probabil cancerigen sau posibil cancerigen. Deci, este o categorie de nivel inferior", a declarat Dr. Emanuela Taioli de la aceeaşi agentie. 

,,Nu sfătuim companiile să retragă produsele şi nici să nu sfătuim consumatorii să nu mai consume cu totul. Sfătuim doar pentru puţină moderaţie", susţine Directorul departamentului de nutriţie din OMS, Francesco Branco. 

Dacă ne uităm la cantitatea de aspartam din sucuri, care este de 200-300 de miligrame pentru o doză, asta înseamnă că putem bea între 9 şi 14 doze pe zi. Este o cantitate destul de mare”, mai spune Francesco Branco, potrivit Le Monde

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici