OMS: Variola maimuţei prezintă un risc moderat pentru sănătate

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că variola maimuţei constituie un „risc moderat” pentru sănătatea publică la nivel global în general
  • După ce au fost raportate cazuri în ţări în care boala nu este de obicei găsită, OMS îndeamnă la calm
  • Totuşi, experţii avertizează că riscurile pentru sănătate cresc semnificativ în cazul grupurilor vulnerabile, care suferă de boli severe
50 afișări
Imaginea articolului OMS: Variola maimuţei prezintă un risc moderat pentru sănătate

Sursa foto: Profimedia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că variola maimuţei constituie un „risc moderat” pentru sănătatea publică la nivel global în general, chiar dacă au fost raportate cazuri în ţări în care boala nu este de obicei găsită.

„Riscul pentru sănătatea publică ar putea deveni mare dacă acest virus exploatează oportunitatea de a se impune ca agent patogen uman şi se răspândeşte la grupuri cu risc mai mare de boli severe, cum ar fi copiii mici şi persoanele imunodeprimate”, a declarat OMS.

Variola maimuţă este o boală infecţioasă care este de obicei uşoară şi este endemică în părţi din vestul şi centrul Africii. Experţii susţin că apariţia bruscă în mai multe ţări neendemice sugerează că transmiterea a fost nedetectată de ceva timp şi pe fondul evenimentelor recent, s-a amplificat şi astfel au apărut primele cazuri.

În total, au fost raportate 257 de cazuri confirmate şi 120 de cazuri suspecte din 23 de state de pe glob, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici