Operaţiile estetice de reconstrucţie a pectoralilor, tot mai dese în rândul bărbaţilor

Numărul operaţiilor de reconstrucţie a pectoralilor bărbaţilor a înregistrat cea mai mare rată de creştere în chirurgia plastică, pentru al doilea an consecutiv pe plan mondial, informează bbc.co.uk.

176 afișări
Imaginea articolului Operaţiile estetice de reconstrucţie a pectoralilor, tot mai dese în rândul bărbaţilor

Operaţiile estetice de reconstrucţie a pectoralilor, tot mai dese în rândul bărbaţilor (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Intervenţiile chirurgicale de reducere a sânilor la bărbaţi s-au dovedit extrem de populare în rândul britanicilor, numărul acestor operaţii crescând de la 323 în 2008 la 581 în 2009, adică cu 80%, au declarat reprezentanţii British Association of Aesthetic Plastic Surgeons.

Unul dintre motivele acestei creşteri spectaculoase este, în opinia experţilor britanici, presiunea psihologică exercitată de revistele pentru bărbaţi.

Operaţiile estetice par să sfideze recesiunea mondială, înregistrându-se o creştere globală la toate tipurile de intervenţii.

Aproximativ 90% din totalul operaţiilor estetice realizate de chirurgii din cadrul British Association of Aesthetic Plastic Surgeons (BAAPS) în 2009 au fost efectuate pe femei, iar intervenţia de mărire a sânilor s-a dovedit operaţia cea mai populară.

Însă cea mai dramatică rată de creştere din lume s-a înregistrat în rândul operaţiilor efectuate pe bărbaţi, înregistrându-se o creştere cu peste o cincime faţă de 2008.

Principalele două tipuri de operaţii estetice realizate pe bărbaţi au fost rinoplastia, efectuată la nivelul nasului, şi blefaroplastia, efectuată la nivelul pielii din jurul ochilor.

Chirurgul estetician Rajiv Grover a declarat că, deşi intervenţia de corectare a ginecomastiei - dezvoltarea în exces a sânilor la bărbaţi - nu este o procedură nouă, aceasta a fost stimulată de acoperirea mediatică de care s-a bucurat în ultimii ani.

"Mulţi bărbaţi resimt presiunea venită din partea revistelor pentru bărbaţi, care în urmă cu cinci-şase ani nu publicau astfel de lucruri. În plus, ei au realizat că acum au posibilitatea să îşi corecteze această problemă", a adăugat acelaşi chirurg.

În opinia sa, în multe cazuri, această intervenţie poate fi evitată prin adoptarea unor schimbări simple în stilul de viaţă.

"Doar câteva cazuri sunt cauzate de obezitate, iar noi le spunem adeseori bărbaţilor să îşi schimbe stilul de viaţă înainte de a apela la bisturiu".

Peste 36.000 de operaţii estetice au fost practicate de membrii BAAPS, în 2009, marcând o creştere cu 6,7% faţă de anul precedent. Numărul total al intervenţiilor chirurgicale practicate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici