Otzi, omul gheţurilor, vedeta unei expoziţii de mumii, în Italia

Una dintre cele mai mari expoziţii de mumii din lume, care îl include şi pe celebrul Otzi, o mumie veche de 5.300 de ani, a fost inaugurată marţi, în oraşul Bolzano, din nordul Italiei.

1233 afișări
Imaginea articolului Otzi, omul gheţurilor, vedeta unei expoziţii de mumii, în Italia

Otzi, omul gheţurilor, vedeta unei expoziţii de mumii, în Italia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Expoziţia este intitulată "Dream of Eternal Life" şi prezintă peste 60 de mumii din Egipt, Asia, Europa şi America de Sud, provenind din 27 de muzee, informează bbc.co.uk.

Expoziţia include mumii animale, umane şi diferite artefacte care au avut legătură cu acestea.

Printre mumiile expuse se află şi celebrul "Om al gheţurilor", vechi de 5.300 de ani, cunoscut sub numele de Otzi, un vânător preistoric care a fost descoperit conservat în gheaţă de nişte turişti germani, în 1991, în munţii Alpi, la graniţa dintre Italia şi Austria. Corpul acestuia era îmbrăcat cu haine din blană, sandale din piele şi purta un arc, săgeţi şi un topor din cupru. Cercetătorii cred că vânătorul avea în jur de 45 de ani, o înălţime de 1,66 centimetri şi aproximativ 50 de kilograme. Se pare că vânătorul a murit din cauza epuizării fizice şi a unei răni vechi netratate.

Otzi este păstrat într-o cameră frigorifică, într-un muzeu special amenajat la Bolzano, localitatea unde a fost inaugurată expoziţia.

Ca şi Otzi, câteva dintre celelalte mumii incluse în expoziţie s-au conservat pe cale naturală, în deşert, în mlaştini sau în gheaţă.

În timpul acestei expoziţii, deschisă la Muzeul de arheologie din Tirolul de Sud, unii dintre cei mai buni experţi paleontologi din lume vor ţine o serie de prelegeri despre istoria mumiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici