Pastile de slăbit, retrase de pe piaţă, după alerta UE privind derivatul de amfetamină

Un supliment alimentar pentru slăbit care are un derivat de amfetamină într-o concentraţie care ar interzice comercializarea la liber va fi retras de pe piaţa din România după ce laboratorul din Belgia a trimis o notă, prin sistemul de alertă rapidă, privind compoziţia produsului.

955 afișări
Imaginea articolului Pastile de slăbit, retrase de pe piaţă, după alerta UE privind derivatul de amfetamină

Pastile de slăbit, retrase de pe piaţă, după alerta UE privind derivatul de amfetamină (Imagine: Mediafax Foto)

Autorităţile sanitare europene au transmis o notă, prin sistemul de alertă rapidă din Belgia, în care atenţionează responsabilii cu sănătatea din statele UE asupra unui supliment alimentar pentru slăbit care are un derivat de amfetamină într-o concentraţie care ar interzice comercializarea la liber.

"Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, prin intermediul Direcţiei de Control în Sănătate Publică, în urma notificării prin sistemul rapid de alertă din Belgia, a început un amplu control privind produsele din gama Superslim (suplimentul alimentar pentru slăbit importat din China). Ca urmare a verificărilor, a fost identificată lista distribuitorilor urmând ca inspectorii DSP Bucureşti să ia măsurile legale corespunzătoare privind retragerea produselor de la vânzare", a declarat agenţiei MEDIAFAX, directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Control în Sănătate Publică al DSPMB, Adrian Călugăru.

Acesta a adăugat că "numai în Bucureşti sunt patru distribuitori, unul dintre ei având în stoc cam 500 de cutii".

"Probabil în Capitală ar fi 2.000 de cutii, iar în ţară de ordinul zecilor de mii. Importatorul are sediul în Timişoara", a mai spus Călugăru.

Potrivit acestuia, controalele vor fi efectuate şi în reţeaua de distribuţie pentru depistarea tuturor unităţilor prin care se comercializează cele două loturi de produse Superslim.

Ministrul Sănătăţii a anunţat, vineri, la Galaţi, că în ţară, inclusiv în Capitală, DSP-urile şi OPC -urile controlează magazinele Weed Shop în care se vâd ierburi halucinogene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici