Pastilele pentru slăbit: Riscuri şi avantaje

La ora actuală, există peste 600 de feluri de pilule de slăbit, unele acceptate doar în anumite ţări, iar numărul lor continuă să crească, pe măsură ce oamenii de ştiinţă caută noi formule pentru combaterea obezităţii, informează www.csid.ro. Acestea fie inhibă pofta de mâncare, fie reduc absorbţia lipidelor şi carbohidraţilor.

825 afișări
Imaginea articolului Pastilele pentru slăbit: Riscuri şi avantaje

Pastilele pentru slăbit: Riscuri şi avantaje

Inhibarea poftei de mâncare se face prin creşterea nivelului de neurotransmiţători specifici din creier care oferă sentimentul de satisfacţie şi plenitudine. Medicamentele care se bazează pe acest principiu nu sunt indicate persoanelor care vor să piardă câteva kilograme doar din motive estetice.

Sunt recomandate persoanelor cu un indice de masă corporală mai mare de 30, aflate în risc de a dezvolta diabet, boli cardiovasculare sau sistemice din cauza obezităţii. În categoria de pilule destinate micşorării cantităţii de grăsimi procesate de organism, cele mai cunoscute sunt cele ce conţin orlistat, comercializate sub denumirea de Xenical, care necesită reţetă de la medic, ori Alli, care este un OTC.

Există totuşi o serie de efecte adverse legate de acest tip de pastilă. De aceea, trebuie luate doar la recomandarea medicului care va urmări evoluţia pacientului sub un tratament, mai ales pe termen lung. Problema este că tipul acesta de medicament terbuie luat pe termen nedefinit, deoarece, odată tratamentul oprit, cea mai mare parte a kilogramelor pierdute sunt puse înapoi dacă pacientul nu îşi schimbă stilul de alimentaţie.

Citeşte mai multe despre pastilele pentru slăbit pe www.csid.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici