Pinguinii din Antarctica, ameninţaţi de încălzirea globală

Aproape 75% din coloniile de pinguini din Antarctica sunt în declin sau chiar ameninţaţi cu dispariţia, dacă încălzirea climei va ridica temperatura mondială cu încă 2 grade Celsius, s-a anunţat în raportul de miercuri al World Wide Fund for Nature (WWF), relatează AFP.

405 afișări
Imaginea articolului Pinguinii din Antarctica, ameninţaţi de încălzirea globală

Pinguinii din Antarctica, ameninţaţi de încălzirea globală (Imagine: Mediafax/AFP)

Conform analizei modelelor climaterice testate, o creştere a temperaturilor cu 2 grade Celsius ar putea să survină în mai puţin de 40 de ani, precizează WWF în acest raport, care a fost prezentat la Barcelona, unde are loc congresul Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii.

Această încălzire va avea drept consecinţă o scădere severă a masei de gheaţă din oceanul îngheţat, care reprezintă teritoriul predilect de viaţă al pinguinilor imperiali şi a celor din specia Adelie.

Dispariţia parţială a gheţii din cadrul apei marine ar putea să se traducă şi printr-o diminuare a bancurilor de krill, un mic crustaceu care este alimentul de bază al pinguinilor.

"Pinguinii sunt obişnuiţi să trăiască în frig şi în condiţii extreme. Odată cu creşterea continuă a temperaturilor şi cu diminuarea zonelor lor de hrănire şi de cuibărit, asociate calotei glaciare, am remarcat deja la o reducere importantă a populaţiilor existente", a declarat Juan Casavelos, directorul programului WWF în privinţa schimbărilor climaterice din Antarctica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici