Ploaie de stele căzătoare, vizibilă marţi spre miercuri

O ploaie de stele căzătoare din curentul Perseide, care a început în 17 iulie şi se va termina în 24 august, va putea fi observată cu ochiul liber în noaptea de marţi spre miercuri, fenomenul astronomic atingând punctul maxim miercuri după-amiază.

1218 afișări
Imaginea articolului Ploaie de stele căzătoare, vizibilă marţi spre miercuri

Ploaie de stele căzătoare, vizibilă marţi spre miercuri (Imagine: Mediafax Foto)

Curentul de meteori Perseide, activ între 17 iulie şi 24 august, va atinge punctul maxim în cursul zilei de miercuri, între orele 14.00 şi 17.00, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Denumite după constelaţia din vin, Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an.

În perioada de activitate a Perseidelor se pot observa, pe lângă meteorii ce nu aparţin unui curent, şi meteori ce vin din constelaţia Perseus.

Dâra luminoasă de pe cer este lasată de o particulă de praf cosmic sub un milimetru diametru ce arde în atmosfera Pământului, la frecarea cu aerul.

Pentru o fracţiune de secundă se poate vedea acest fenomen, denumit de astronomi meteor.

Toate aceste particule de praf vin de la cometa Swift-Tuttle.

Potrivit specialiştilor, stelele căzătoare pot fi văzute cel mai bine din locurile cu cer curat, în zonele rurale sau la munte putând fi observate maxim 100 pe oră.

Cei care urmăresc fenomenul din oraşe ar putea vedea 10-20 de meteori pe oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici