Poluarea a atins cote alarmante în Milano, circulaţia unor maşini cu motoare diesel fiind interzisă - FOTO

Autorităţile italiene au luat măsuri speciale în zona metropolitană Milano, din cauza nivelului mare al poluării care durează de 25 de zile, Primăria milaneză interzicând circulaţia vehiculelor cu motoare diesel euro 3, informează site-ul cotidianului Corriere della Sera.

1239 afișări
Imaginea articolului Poluarea a atins cote alarmante în Milano, circulaţia unor maşini cu motoare diesel fiind interzisă - FOTO

Poluarea a atins cote alarmante în Milano, circulaţia unor maşini cu motoare diesel fiind interzisă - FOTO (Imagine: Corriere Milano)

Poluarea a atins cote alarmante în zona metropolitană Milano (nordul Italiei), fiind peste limitele maxime admise de 25 de zile consecutive. Autorităţile au stabilit că este vorba de cea mai gravă situaţie înregistrată în nordul Italiei în ultimii patru ani.

"Situaţia se va schimba abia după Crăciun, spre sfârşitul lunii. Temperaturile au crescut în ultima vreme, fiind la nivelul de 7 grade Celsius. Deocamdată, nu există şanse de ploaie sau de ninsoare", a explicat Pamela Turchiariolo, de la Institutul Meteorologic situat în zona Domului din Milano.

În acest context, Primăria oraşului Milano a luat măsuri speciale pentru diminuarea smogului. Pentru a stimula locuitorii să utilizeze mai mult transportul în comun, biletele pentru o călătorie vor fi valabile o zi, iar copiii însoţiţi de un adult care au până în 14 ani vor circula gratuit.

În plus, Primăria oraşului Milano şi suburbiile milaneze au decis interzicerea temporară a circulaţiei vehiculelor dotate cu motoare diesel euro 3 fără filtre de particule.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici