Primul caz de gripă aviară H5 la om, în SUA. Al doilea caz în lume

SUA anunţă primul caz de gripă aviară H5 la om. Este al doilea caz la nivel mondial, primul fiind anunţat în Marea Britanie în decembrie 2021.

381 afișări
Imaginea articolului Primul caz de gripă aviară H5 la om, în SUA. Al doilea caz în lume

Primul caz de gripă aviară H5 la om, în SUA. Al doilea caz în lume

Primul caz uman cunoscut de gripă aviară H5 în Statele Unite a apărut la o persoană din Colorado, a anunţat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), citat de Reuters.

Persoana a fost testată pozitiv pentru virusul gripei aviare A(H5) şi a fost implicată în sacrificarea păsărilor de curte despre care se presupune că au avut gripa aviară H5N1, a precizat CDC într-un comunicat.

„Acest caz nu schimbă evaluarea riscului uman pentru publicul larg, pe care CDC îl consideră scăzut", a adăugat agenţia.

Pacientul a raportat oboseală timp de câteva zile ca fiind singurul simptom şi şi-a revenit de atunci, a precizat CDC, adăugând că acesta a fost izolat şi tratat cu un medicament antiviral antigripal.

Viruşii H5N1 au fost găsiţi la păsări de curte în SUA în 29 de state şi la păsări sălbatice în 34 de state, de când CDC a început să monitorizeze îmbolnăvirea persoanelor expuse la aceste virusuri la sfârşitul anului 2021.

„CDC a urmărit starea de sănătate a peste 2.500 de persoane care au fost expuse la păsări infectate cu virusul H5N1, iar acesta este singurul caz descoperit până în prezent. Alte persoane implicate în operaţiunea de sacrificare din Colorado au fost testate negativ pentru infecţia cu virusul H5, dar sunt retestate din precauţie", a precizat CDC.

La nivel mondial, acesta este al doilea caz uman asociat cu acest grup specific de virusuri H5, a precizat CDC.

Primul a fost raportat în Marea Britanie în decembrie 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gripă aviară,
om,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici