Prolapsul, o afecţiune tabu de care multe femei suferă în tăcere. Simptome şi cauze

Multe femei suferă de prolaps inutil deoarece nu sunt informate despre riscurile din perioada sarcinii sau de după naştere.

5401 afișări
Imaginea articolului Prolapsul, o afecţiune tabu de care multe femei suferă în tăcere. Simptome şi cauze

Cultura tăcerii asupra prolapsului dăunează grav femeilor

A existat o cultură a tăcerii în jurul problemelor de sănătate ale femeilor.

Multe femei au suferit de prolaps post-natal pentru că au luat decizii neinformate în timpul sarcinii şi după naştere, transmite The Guardian

Au făcut efort în timpul sarcinii şi exerciţii de gimnastică de mare impact în perioada de după naştere. 

Multe persoane nu cunosc ce este prolapsul pentru că este un subiect tabu. Prolapsul este locul în care organele interne pot să coboare, provocând un disconfort permanent.

Organele pelvisului, zona corpului dintre oasele şoldului, care cuprinde vaginul, colul uterin, uterul, vezica, uretra, intestinele si rectul, sunt ţinute în loc de un grup de muşchi si ţesuturi. Când acest sistem de sprijin este afectat, organele pelvine încep să coboare. 

Simpromele prolapsului

Simptomele prolapsului uterin şi vaginal sunt următoarele: sentimente de plenitudine, greutate sau durere în zona pelvină, dureri lombare, urinare necontrolată, infecţii ale vezicii urinare, dificultate de a avea o mişcare intestinală, probleme cu actul sexual, potrivit nhs.uk

Femeile care se confruntă cu asemenea simptome ar trebui să meargă de urgentă la medic. 

Opţiunile de tratament includ: schimbări ale stilului de viaţă, exerciţii pentru pelvis, tratament hormonal şi chiar intervenţie chirurgicală în cazuri grave. 

Medicul trebuie să le ofere pacientelor o întreagă gamă de tratamente şi să le explice posibilele beneficii şi riscuri ale fiecărei opţiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici