Promisiuni verzi, dar... / AIE: Emisiile de metan din sectorul energetic, aproape de un nivel record

Emisiile de metan din sectorul energetic au fost aproape de un nivel record în anul 2023. Asta deşi industriaşii au promis că vor lua măsuri pentru a reduce emisiile. Agenţia Internaţională pentru Energie a prezentat miercuri un raport.

138 afișări
Imaginea articolului Promisiuni verzi, dar... / AIE: Emisiile de metan din sectorul energetic, aproape de un nivel record

Promisiuni verzi, dar... / AIE: Emisiile de metan din sectorul energetic, aproape de un nivel record

Emisiile de metan din sectorul energetic au rămas aproape de un nivel record în 2023, în ciuda angajamentelor din partea industriei de petrol şi gaze de a moderniza infrastructura care poluează, scrie în raportul Agenţiei Internaţionale pentru Energie.

„Emisiile provenite de la operaţiunile cu combustibili fosili rămân inacceptabil de ridicate”, a spus reprezentantul AIE, Tim Gould, potrivit Reuters

Producţia şi utilizarea combustibililor fosili au trimis în atmosferă peste 120 de milioane de tone metrice de metan anul trecut, se arată în raport. Este o uşoară creştere faţă de 2022, dar emisiile de metan s-au menţinut în jurul nivelului din 2019, potrivit Global Methane Tracker al AIE.

Anul 2024 ar putea marca un „punct de cotitură”, mai susţin specialiştii agenţiei.

„2024 va fi un moment decisiv pentru acţiune şi transparenţă în ceea ce priveşte metanul”, a declarat Christophe McGlade, şeful de aprovizionare cu energie pentru AIE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici