Românii pot beneficia de un nou tratament pentru artroză

Românii beneficiază de joi de un nou tratament pentru artroză, boală care poate afecta peste 200.000 de tineri şi 80 la sută din populaţia peste 50 de ani, produsul fiind un ser obţinut din sângele pacientului, potrivit conducerii companiei producătoare.

9611 afișări
Imaginea articolului Românii pot beneficia de un nou tratament pentru artroză

Românii pot beneficia de un nou tratament pentru artroză cu proteine din sângele pacientului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Orthokine, tratamentul autolog al artrozei, care foloseşte proteine din sângele pacientului, a fost creat şi utilizat din anul 1997 în Germania de către compania farmaceutică Torrex-Chiesi.

Medicul Carsten Moser de la Gronemeyer Institute for Microtherapy, Bochum, Germania, a explicat, joi, procedura de obţinere a serului autolog cu puternice proprietăţi antiinflamatoare pe care a descris-o ca fiind simplă.

"Cu ajutorul dispozitivului seringa Orthokine, ce conţine microsfere speciale, se recoltează sânge al pacientului din vena braţului, apoi acesta se incubează 6-9 ore şi apoi se centrifughează. Prezenţa microsferelor speciale, ce simulează în seringa Orthokine inflamaţia la nivelul articulaţiei, determină sângele să sintetizeze cantităţi mari de proteine antiinflamatoare şi de creştere, care reduc intensitatea durerii, combat inflamaţia şi îmbunătăţesc funcţia articulară. După acest proces, serul obţinut se injectează aceluiaşi pacient în articulaţia afectată", a arătat Carsten Moser.

O sesiune de tratament presupune şase injecţii Orthokine, timp de şase săptămâni, câte una pe săptămână, rezultatele menţinându-se până la doi ani, în funcţie de răspunsul individual al organismului la tratament.

Peste 10.000 de pacienţi din Germania, Austria, Spania, Olanda, Cehia sau Slovacia au beneficiat de acest tratament, a declarat Carsten Moser.

La rândul său, Lucian Diaconescu, specialist al Spitalului "Sf Ioan" din Capitală, a explicat că artroza este o afecţiune în care cartilajul ce protejează şi înveleşte suprafeţele articulare se deteriorează. O durere ascuţită persistentă la nivelul genunchiului şi o mobilitate redusă care pot ascunde un început al acestei afecţiuni.

Numeroase activităţi precum tenisul, golful, fotbalul sau ski-ul pot supune încheietura genunchiului la un efort foarte mare. De asemenea, predispoziţia genetică, obezitatea, munca fizică intensă sau vârsta sunt alţi factori importanţi în cazul apariţiei şi dezvoltării artrozei, a adăugat Diaconescu.

"De ce Orthokine? Pentru că serul autolog obţinut din sângele pacientului în seringa Orthokine, într-un mediu ce simulează inflamaţia la nivelul articulaţiei datorită microsferelor speciale, fără niciun adaos de substanţe străine organismului, ajută la tratarea cauzelor biologice ale artrozei, cauze studiate mai nou de către ortopedia moleculară", a conchis medicul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici